“Un lloc pensat per a tots els que estimem els llibres de paper”

Passió pels llibres

Sempre m’ha agradat llegir llibres. Llegeixo gairebé tot el que cau entre les meves mans. També m’agrada escriure. Vaig començar escrivint contes per nadons. I això em va portar a voler aprendre a enquadernar-los, per a regalar-los amb una millor presentació. Així vaig anar a parar a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona, on vaig cursar el Cicle Superior d’Enquadernació Artística, l’única escola a Catalunya on pots obtenir el títol oficial. I de les mans de María Lucas, la meva professora, he après tot el que sé. I el que em queda! Perquè sempre pots aprendre quelcom nou, perquè l’experiència la dóna la pràctica i perquè mai s’ha de dir “ho sé tot”. Com a la vida, sempre s’aprèn alguna cosa nova…

I va arribar un moment en el que una sèrie de circumstàncies, inclosa la necessitat interior d’un canvi en la meva vida, va donar lloc al naixement de “Naikare, l’art del llibre”. Un lloc pensat per tots els que estimem els llibres de paper, la seva textura, els seus colors, les seves il·lustracions… Un lloc per aprendre el bell art de l’enquadernació artesanal… Un lloc on trobar eines i materials adequats… Un lloc on trobar llibres en blanc per a que tu escriguis la teva història…

Mercè Capell  (enquadernadora artística)

El local

La Violeta  va ser una merceria des de 1901 aproximadament, any en que D. Pedro Sala i Villaret, teòleg, filòsof i escriptor protestant, juntament amb la seva dona es fan càrrec de les seves nebodes i posa una merceria al carrer Roger de Flor número 142 de Barcelona per la seva neboda Carmen. “Aquí estaréis bien”, és la frase que el “tío Pedro” va dir quan la va llogar, paraules que mai van oblidar les posteriors generacions: Carmen Depé, Josefina Irlés i Gloria Guinot (la meva mare política).

La Violeta va sobreviure a règims polítics, guerres, crisis i revoltes. Després d’un parèntesis de 8 anys, llogada a tercers, ha tornat a mans de la familia amb una activitat diferent i amb un nom diferent -Naikare- però amb les mateixes ganes d’oferir el millor servei possible i amb uns colors corporatius que volen rendir un homenatge als seus avantpassats i a la seva història: el violeta.

Sigueu benvinguts!

Entrevistes

Entrevista Cadena Ser (22/04/2017)

Entrevista Ràdio Tecnocampus (07/01/2019)

Entrevista RTVE – Radio 5 (08/05/2023)

Entrevista RTVE – Página 2 (07/04/2024)

La meva formació

Clients contents

Per a veure més sobre com agrada Naikare a la gent, dóna una ullada a aquesta pàgina!

Un rincón mágico y único en la ciudad de Barcelona

Mercè es una artista y artesana excepcional (y fantástica persona). Sus creaciones son preciosas y los talleres que organiza, tanto de encuadernación como de caligrafía, son para no dejárlos escapar.

Renata Scanu