Detalls del taller

Data: 28/10/2023

Hora: 10:00 - 14:00

Preu: 0.00 €

Lloc: Naikare - Google Maps


Preguntes més freqüents

Taller de Cal·ligrafia Gòtica

Com va dir Emil Ruder: “La cal·ligrafia és una herència cultural configurada per segles”. I és que durant tota la història, la cal·ligrafia ha anat evolucionant junt amb les necessitats de cada època.

De la Capital Romana, a la Uncial, passant després per la Carolina… arribem a la cal·ligrafia Gòtica. Ens arriba des de l’alfabet alemany i, com potser ja hauràs endevinat, reflexa l’arquitectura amb el mateix nom: la arquitectura gòtica. Amb l’herència que els va arribar, van convertir les formes rodones de la cal·ligrafia Carolina en formes anguloses, rectes i comprimides.

I, encara que la cal·ligrafia gòtica té característiques que no van agradar als humanistes (i, per això, va seguir evolucionant al llarg del temps), té una gran voluntat estètica.

Vine a passar un matí on donarem un cop d’ull a part de l’herència que ens van deixar els nostres avantpassats i t’ensenyarem els traços d’aquesta cal·ligrafia tan particular i tan distingida.

Apunta’t!

En què consisteix?

En aquest taller aprendrem la cal·ligrafia Gòtica a partir d’alfabets que ens proporcionarà la cal·lígrafa Carme Baltà. Durant les 4 hores del taller, aprendrem a controlar la pressió sobre el plumí, així com la direcció i la velocitat del traç de totes les lletres de l’abecedari; seguirem amb els traços decoratius i aprendrem a realitzar lels extrems per aconseguir l’efecte característic d’aquesta cal·ligrafia.

Què inclou?

  • Tots els materials necessaris per aprendre aquesta cal·ligrafia. Això inclou: paper per la cal·ligrafia, les pautes, plumí, portaplumí i diferents tintes
  • Atenció personalitzada
  • Dossier amb explicacions i espai per prendre apunts
  • Cafè i tè 😉
  • Bon ambient, paciència i un temps magnífic dedicat exclusivament a tu

Formulari d'inscripció

Inscripcions tancades.